Film în sat

Despre festival

S-ar putea scrie atât de multe rânduri despre acest colț de natură.
M-aș putea opri la Brâncuși.

Atracții

Dacă vii la festival, pe lângă proiecțiile de film, momentele de dans și cântec, piesele de teatru și ospățul găzduit local, vei putea vizita Casa lui Constantin Brâncuși, Biserica de lemn de la Frâncești-Boașca construită la 1823, Peșterea Cioarei (cel mai vechi așezământ uman atestat din Europa).

Mai sunt multe de văzut, dar vă las să le descoperiți când ajungeți la fața locului. Mai menționăm doar de stejarul secular (plantat la 1864) din inima satului Brădiceni, dar și stânele superbe din împrejurimile locului.

Totodată, de-ți plac drumețiile, te vei putea bucura de o plimbare în natură prin Cheile Sohodolului. Poate cel mai impresionant dintre peisajele carstice din România, falnicul monument al naturii este întins pe aproximativ 10 kilometri în interiorul Munților Vâlcan, între localitatea Runcu și Poiana Conțului.

Până la Târgu-Jiu, e doar un sfert de ceas de mers cu automobilul. Ei bine, poți, fie la dus spre Film în sat, fie la întoarcere, să faci un popas pentru a admira cele mai importante opere ale lui Constantin Brâncuși din centrul orașului: Poarta Sărutului, Coloana Infinitului și Masa Tăcerii.