Film In Sat
Film In Sat Ediții Despre festival Implică-te și tu! Susține-ne! Presă Contact

Program:
Vineri, 19 iulie

Casa de cultură Întorsura Buzăului Acces

11:30 Conferința de presă

Conferința de presă care anunță prima ediție de la Întorsura Buzăului a Film în Sat - cel mai mare festival de artă din mediul rural.

La conferință vor fi prezenți actorul Cuzin Toma, inițiatorul și președintele festivalului Film în Sat și viceprimarul localității Întorsura Buzăului, Silviu Ciprian Popică.

Vineri, 19 iulie

Camping Acces

19:00 Gala de deschidere a festivalului
19:15 DJ set cu DJ Vasile
20:00 Concert The Groovy Bastards

The Groovy Bastards este o trupă care și-a făcut apariția în scena bucureșteană în 2015, aducând în prim-plan o energie contagioasă și o combinație eclectică de stiluri muzicale. Cu Ioana Vișinescu la voce, Andrei Bălașa la chitară, Theo Ionescu la tobe și Masha Enache la bass, aceștia au un sound atipic care îmbină elemente din funk, rock, progressive, jazz, R&B și hip-hop.

Semnătura lor constă în performanța live aparte, personalitățile colorate ale membrilor și stilul „fresh” transpus în compoziții proprii.

„Nu e rock, nu e groove, nu e funk, muzica e toate astea și ce vrem noi să fie.”

Printre realizările trupei se numără câștigarea unor premii la Festivalurile de Jazz din Sibiu și Târgu Mureș, apariții notabile la Festivalul de Jazz din Bulgaria („Ruse Jazz Festival”), precum și concerte în numeroase locații din țară. De asemenea, au avut onoarea să împartă scena cu artiști de calibru mondial precum Marco Mendoza, Bumblefoot și Rosenberg Trio.

În 2017, au primit titlul de „Revelația anului” la Festivalul Muzza, iar anul 2019 le-a adus o nouă recunoaștere, fiind nominalizați la categoria „Formația Anului” în cadrul aceluiași festival. În 2023, câștigă premiul II la prestigiosul Festival de Rock de la Posada, Câmpulung Muscel, iar în anul 2024 sunt câștigătorii premiului I la Constelații Rock, Râmnicu Vâlcea.

21:00 Proiecție film scurtmetraj
21:30 Proiecție lungmetraj “Complet necunoscuți” (r. Octavian Strunilă).

Detalii: comedie, dramă, România, 2021, AP-12 (cu acordul părinților pentru copii sub 12 ani).

Cu: Anca Dumitra, Andreea Grămoșteanu, Leonid Doni, Ada Galeș, Gabriel Răuță, Alexandru Conovaru, Adrian Ștefan

Într-o seară, la un pahar de vin, 7 prieteni (soț-soție, iubiți, amici), intră într-un joc periculos: pun telefoanele pe masă și cad de acord ca la tot ce primesc în acea seară - apeluri, SMS-uri, mesaje whatsapp, emailuri - să răspundă pe speaker sau să citească cu voce tare. De aici... totul o ia razna.

Sâmbătă, 20 iulie

Camping Acces

12:00 Atelier actorie pentru copii cu Alex Mărgineanu
13:00 Atelier de creație - amprentă broderie cu Cristina Toma și Marin Grigore
17:00 - 19:00Action painting cu Cristina Toma

*În caz de ploaie, atelierele se vor desfășura la Casa de cultură Întorsura Buzăului.

18:00 - 19:00 Proiecție selecție de filme de scurt metraj
20:00 Concert - Jam Session DJ Vasile, Popică, Grig
21:30 Proiecție lungmetraj “Visul” (r. Cătălin Saizescu).

Detalii: comedie, România, 2023, AP - 12 (cu acordul părinților pentru copii sub 12 ani).

Cu: Vlad Logigan, Georgiana Saizescu, Serghei Mizil, Gloria Găitan

Inspirat din fapte reale, filmul regizat de Cătălin Saizescu după un scenariu semnat de Gabriel Gheorghe, este o comedie în care visul unui actor de provincie pare să se năruie, în timp ce visurile celor din jur sau ale deținuților cu care ajunge să pună în scenă un spectacol de teatru par să se apropie mai mult de îndeplinire. Alex e un artist ocolit de succes, înlănțuit într-o relație amoroasă căzută în ruină. Trimis la un penitenciar de maximă siguranță să regizeze o piesă de teatru, alege o scenă din „Visul unei nopți de vară”, a marelui Shakespeare. În fața eforturilor hoților semianalfabeti de a-și depăși limitele, Alex realizează că este prizonier în propria viață. La rândul lor, deținuții fac totul pentru a fi selectionati în cadrul Festivalului de teatru de penitenciar, știind că fiecare scenă are o trapă prin care ar putea evada.

Duminică, 21 iulie

Casa de cultură Întorsura Buzăului Acces

18:00Spectacol de teatru “Emigranți”

Spectacol de teatru “Emigranți” (Teatrul Mic din București) de Sławomir Mrożek, regia: Claudiu Istodor

Cu: Cuzin Toma, Tudor Istodor

Detalii: Piesa de teatru „Emigranții” a fost publicată în anul 1974 și este una dintre cele mai renumite scrieri ale autorului polonez Sławomir Mrożek.

„E o poveste despre doi emigranți dintr-o țară din est într-una din vest. În secolul al XX lea. Unul muncește și nu gândește, iar celălalt viceversa. Și până la urmă, e vorba de noi. Noi, noii oameni ai secolului XXI. Mai superiori într- un secol mai superior. Dar, nu disperați, e de râs.” - Claudiu Istodor

Cum se ajunge la Întorsura Buzăului?Caută cazare pe Booking.com