Film In Sat
Film In Sat Ediții Despre festival Implică-te și tu! Susține-ne! Presă Contact

Program:
Vineri, 30 august

18:30 GALA DESCHIDERE

Welcome cocktail – primire invitati, interviuri si poze

19:00 Proiectie filme scurt metraj
20:00 Concert Taraf Flamenco

TARAF FLAMENCO (România-Argentina) este o trupă unică în lume, care interpretează vechea muzică a Bucureștiului în ritmuri de lăutarie și flamenco. În 2022, la București, s-au reunit muzicieni români, romi și argentinieni, în jurul unui repertoriu ce aduce sub aceleași ritmuri muzici spaniole, lăutărești și romanțe din vechiul București.

Cu instrumente de la vioară și țambal la cajon și chitară spaniolă, o solistă din Iași, Ioana Tătărușanu, cu o voce ce amintește de tânăra Maria Tănase –, și un muzician argentinian, Lucas Molina, Taraf Flamenco zguduie granițele dintre muzicile lumii, ringurile de dans și creează o atmosferă ca la Buenos Aires, Sevilla, și Bucureștii secolului trecut, propunându-și să transforme scena festivalului într-o punte ce unește organic mai multe culturi care ajung să se exprime într-o limbă comună.

21:30 Proiecție film "Taximetriști"

Detalii: comedie, România, 2023, AP - 12 (cu acordul părinților pentru copii sub 12 ani).

Regie: Bogdan Theodor Olteanu. Scenariu: Adrian Nicolae, Bogdan Theodor Olteanu. Actori: Alexandru Ion, Rolando Matsangos, Maria Popistasu, Victoria Raileanu

„Obiectivul nostru a fost să inventăm o poveste „adevărată” despre cât de proști, de vulnerabili și de minunați sunt oamenii, despre cât de mult vorbesc și cât de puțin fac. Dar ne-am dat seama că nu ne pricepem și am scris o comedie cu taximetriști.” - Adrian Nicolae, co-scenarist și actor.

23:30 Întrebări și răspunsuri

Sâmbătă, 31 august

11:00 Atelier de cusături pentru copii cu Cristina Toma (Cuzina)
12:30 Atelier de magie pentru copii cu Magitot

Magitot sau Marius Drăguș este profesor de actorie și magie, actor, magician și prezentator iar toate acestea, amestecate cu umorul specific, îl fac să fie un extraordinar entertainer. Organizează cursuri de teatru și magie de mai bine de 15 ani iar numele său de scenă a fost pus chiar de unul dintre elevii săi. Un adevărat artist care a reușit într-un mod unic să amestece magia cu actoria.

18:00 Proiectie selectie de filme de scurt metraj
19:00 Premiere voluntari
20:00 Concert Corina Sarghi si Taraful Jean Americanu

Corina Sîrghi, acompaniată de taraf-ul tradițional, complet acustic, condus de acordeonistul Shaun Williams (cunoscut și ca Jean Americanu) și având în componență muzicieni virtuozi lăutari precum Marian Mirea (vioară), Marian Șerban (țambal) și Cristian Mirea (contrabas), evocă saloanele fumurii ale Bucureștiului anilor 1930 și petrecerile de cartier din Mahala ale anilor 1990, printr-un amestec de romanțe pasionale, tangouri senzuale, dansuri lăutărești aprinse și manele clasice zgomotoase, care vor domoli chiar și cele mai zbuciumate inimi.

20:00 Proiecție film - Visul (r. Cătălin Saizescu)

Detalii: comedie, România, 2023, AP - 12 (cu acordul părinților pentru copii sub 12 ani).

Cu: Vlad Logigan, Georgiana Saizescu, Serghei Mizil, Gloria Găitan

Inspirat din fapte reale, filmul regizat de Cătălin Saizescu după un scenariu semnat de Gabriel Gheorghe, este o comedie în care visul unui actor de provincie pare să se năruie, în timp ce visurile celor din jur sau ale deținuților cu care ajunge să pună în scenă un spectacol de teatru par să se apropie mai mult de îndeplinire. Alex e un artist ocolit de succes, înlănțuit într-o relație amoroasă căzută în ruină. Trimis la un penitenciar de maximă siguranță să regizeze o piesă de teatru, alege o scenă din „Visul unei nopți de vară”, a marelui Shakespeare. În fața eforturilor hoților semianalfabeti de a-și depăși limitele, Alex realizează că este prizonier în propria viață. La rândul lor, deținuții fac totul pentru a fi selectionati în cadrul Festivalului de teatru de penitenciar, știind că fiecare scenă are o trapă prin care ar putea evada.

23:30 Întrebări și răspunsuri

Duminică, 1 septembrie

Program în lucru. Revenim cu actualizări!

Cum se ajunge în Islaz?